Xerrada amb els experts

"El son de les cèl·lules mare: el seu ús com a tractament de malalties"


Barcelona, 23 d'abril de 2012. Les cèl·lules mare apareixen a les notícies diàries cada vegada amb més freqüència. No obstant això, el ràpid avanç i els nous canvis en aquesta disciplina han generat una gran confusió en el públic general. Trobar un sentit a la gran quantitat d'informació sobre les cèl·lules mare és un repte per a tots els públics.

En ocasió de la reunió general del projecte EuroStemCell a Barcelona, es celebrarà el debat públic "El somni de les cèl·lules mare: el seu ús com a tractament de malalties", un debat amb experts investigadors on s'intentarà donar resposta als dubtes del públic general. L'esdeveniment tindrà lloc a l'Aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el proper divendres 27 d'abril, a les 19hrs. L'entrada és gratuïta i no cal inscriure’s.

A la taula hi haurà:
La Dra. Michela Bertero, del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, moderarà l'esdeveniment. El Somni de les cèl·lules mare: el seu ús com a tractament de malalties", fa part del paquet de recursos i eines que EuroStemCell ha creat per ser utilitzat en activitats educatives. La trobada es va realitzar per última vegada en l'edició d'octubre de 2011 del festival Bergamo Scienza.

Sobre EuroStemCell

EuroStemCell (www.eurostemcell.org) és una plataforma finançada per la Comissió Europea i compta amb representants de més de 90 laboratoris europeus de recerca en cèl·lules mare i en medicina regenerativa. Entre els membres de l'equip base hi ha investigadors de ciències socials, especialistes en ètica i comunicadors de la ciència, i aquesta associació amb els investigadors científics permet comunicar eficaçment a una gran varietat de públics. L'objectiu de EuroStemCell és fer front al desafiament d'explicar l'avenç en la investigació de cèl·lules mare i aconseguir que el públic participi de forma activa en el desenvolupament d'aplicacions terapèutiques.

Per mes informació: Juan Sarasua, Centre de Regulació Genòmica (CRG). Tel. +34 93 316 02 37  

____________________

CASTELLANO

Encuentro con los expertos:
“El sueño de las células madre: su uso como tratamiento de enfermedades”


Barcelona, 23 de abril de 2012. Las células madre aparecen en las noticias diarias cada vez con más frecuencia. Sin embargo, el rápido avance y los novedosos cambios en esta disciplina, han generado una gran confusión en el público general. Encontrar un sentido a la gran cantidad de información sobre las células madre es un reto para todos los públicos.

En ocasión de la reunión general del proyecto EuroStemCell, se celebrará el debate público “El sueño de las células madre: su uso como tratamiento de enfermedades”, un debate con expertos investigadores donde se intentará dar respuesta a las dudas del público general. El evento tendrá lugar en el Aula 1 del Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona (CCCB) el próximo viernes 27 de abril, a las 19hrs. La entrada al evento es gratuita.

En la mesa estarán:
La Dra. Michela Bertero, del Centro de Regulación Genómica, Barcelona, moderará el evento. "El Sueño de las células madre: su uso como tratamiento de enfermedades", hace parte del paquete de recursos y herramientas que EuroStemCell ha creado para ser utilizado en actividades educativas. El encuentro se realizó por última vez en la última edición del festival Bergamo Scienza.

Sobre EuroStemCell

EuroStemCell (www.eurostemcell.org) es una plataforma financiada por la Comisión Europea y cuenta con representantes de más de 90 laboratorios europeos de investigación en células madre y en medicina regenerativa. Entre los miembros del equipo base hay investigadores de ciencias sociales, especialistas en ética y comunicadores de la ciencia y esta asociación con los investigadores científicos permite comunicar eficazmente a una gran variedad de públicos. El objetivo de EuroStemCell es hacer frente al desafío de explicar el avance en la investigación de células madre y conseguir que el público participe de forma activa en el desarrollo de aplicaciones terapéuticas.