Utilitzar el present per predir el futur: un somni o un malson?  

Mesurar, comparar, classificar i descobrir. Totes les ciències experimentals de l'actualitat es basen en la combinació d'aquestes accions.  Cada vegada que canviem la forma com mesurem alguna cosa, també hem de canviar la nostra manera de pensar. Les noves idees venen de diferents camps d'investigació, és el que anomenem interdisciplinarietat. Les neurociències són un bon exemple d'això i les noves tecnologies, disponibles gairebé per a qualsevol persona, permeten fer el seguiment detallat del comportament de qualsevol individu.  

Un exemple d'aquestes tecnologies és un Smartphone. Amb ells es poden recollir una gran quantitat de dades sobre nosaltres, comparables fins i tot amb les dades produïdes per les investigacions en genòmica. En un futur, es podrà modelar, analitzar i comparar el comportament dels humans mitjançant aquests mòbils, tractant aquestes dades com si fossin simples caràcters genetics.  

Cedric Notredame és el cap del grup Bioinformàtica comparativa del CRG. En aquesta ocasió, Cedric intentarà mostrar com aquestes dades poden servir en un futur proper convertint-se en l'eina de diagnòstic menys invasiva mai creada per l'home  

Ponent: Cedric Notredame, cap del grup Bioinformàtica comparativa del CRG 
Data: 31 d'octubre 2012 
Hora: 19:00 h 
Lloc: Auditorium PRBB. Edif. PRBB, Dr. Aiguader, 88 

Informació: capacitat limitada (250 personas). L'idioma serà el angles (es disposarà de traducció simultània)   

Para a més informació: 
Juan Manuel Sarasua - juan.sarasua@crg.eu - 933160153